Recept: Kalkon med sötpotatis och gurkdipp

Recept2016-04-22 08:00

500 g kalkonbröst

1 tsk salt

0.5 tsk svartpeppar

2 tsk olivolja

800 g sötpotatis

2 tsk olivolja

2 tsk flingsalt

3 dl turkisk yoghurt

0,5 dl gari (picklad ingefära)

10 cm gurka

salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Salta och peppra kalkonbrösten.

Hetta upp olja i en stekpanna och bryn båda sidorna till fin färg.

Skär sötpotatisen i stora klyftor. Vänd runt i oljan på en plåt. Salta.

Stick in en termometer i kalkonbrösten och lägg på plåten med sötpotatisen. Rosta mitt i ugnen tillsammans med kalkonen tills kalkonen har en innertemperatur på 68 grader, 15–20 minuter.

Låt kalkonen vila på skärbräda fem minuter. Skär upp tunt.

Blanda yoghurten med hackad gari och grovriven gurka. Smaka av med salt och servera till maten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!