Recept: Rostas med krämig sparrisrisoni

Recept2016-06-01 08:00

4 dl risonipasta

250 g grön sparris

1/2 kruka persilja

2 tomater

130 g paprikapesto

Rostas

ca 600 g rostas i skivor

1 msk smör

1 tsk timjan

salt och peppar

Gör så här:

Risoni: Koka upp och salta pastavattnet. Koka risonin 11 minuter.

Ansa och skiva sparrisen. Koka den med pastan när det återstår 2 minuter av koktiden.

Hacka persiljan. Skär tomaterna i klyftor.

Rostas: Bryn köttet på båda sidorna i smöret i en stekpanna. Sänk värmen och krydda med timjan, salt och peppar. Stek cirka fem minuter och vänd då och då.

Risoni: Häll av vattnet från risonin och sparrisen och häll tillbaka den i kastrullen. Rör i paprikapeston, persiljan och tomaterna. Smaka av med salt och peppar.

Skiva upp köttet och servera med risoni.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!