Recept: Rotfruktsbuljong med ägg

Recept2016-03-10 08:00

8 salladslökar

2 vitlöksklyftor

2 krukor persilja

Cirka 800 g blandade rotfukter skurna i sockerbitsstora tärningar.

4 tsk olja

14 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)

salt och svartpeppar

4 ägg

Till servering

bröd

finriven parmesanost

Ansa och strimla salladslöken. Skala och tärna rotsakerna. Skala och riv vitlöken. Hacka persiljan.

Fräs salladslöken, vitlöken och rotfrukterna i oljan i en rejäl kastrull.

Häll på buljongen och koka sakta cirka 10 minuter.

Smaksätt med peppar och eventuellt lite salt.

Knäck ned äggen i buljongen och koka sakta 3-4 minuter. Strö på persiljan.

Till servering: Servera rotfruktsbuljongen med bröd och riven parmesan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!