Recept: Tacotårta

Recept2016-04-21 08:00

1 gul lök, finhackad

1 vitlöksklyfta, finhackad

1 röd paprika, fintärnad

2 tsk rapsolja

600 g fryst sojafärs

1 burk kidneybönor (400 g), sköljda

2 förpackning krossade tomater (à 500 g)

70 g färsk spenat

2 dl majskorn

1 msk malen spiskummin

0.5 msk paprikapulver

1 tsk salt

8 tortillabröd

250 g körsbärstomater

Till servering:

sallad

3 dl gräddfil

guacamole

Gör så här:

Sätt ugnen på 200grader.

Fräs lök, vitlök och paprika i olja i en stor stekpanna eller kastrull.

Tillsätt sojafärsen och låt steka med några minuter till.

Häll i resten av ingredienserna, utom tortillabröden och körsbärstomaterna.

Låt småputtra på medelvärme cirka fem minuter. Rör om då och då.

Varva tortillabröden med färsfyllningen i t ex en pajform eller på en plåt med bakplåtspapper.

Låt sista lagret vara färsfyllning och toppa sedan med halverade tomater. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter.

Servera med en grön sallad och gräddfil, och gärna guacamole.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!