1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 röd paprika, fintärnad
2 tsk rapsolja
600 g fryst sojafärs
1 burk kidneybönor (400 g), sköljda
2 förpackning krossade tomater (à 500 g)
70 g färsk spenat
2 dl majskorn
1 msk malen spiskummin
0.5 msk paprikapulver
1 tsk salt
8 tortillabröd
250 g körsbärstomater
Till servering:
sallad
3 dl gräddfil
guacamole
Gör så här:
Sätt ugnen på 200grader.
Fräs lök, vitlök och paprika i olja i en stor stekpanna eller kastrull.
Tillsätt sojafärsen och låt steka med några minuter till.
Häll i resten av ingredienserna, utom tortillabröden och körsbärstomaterna.
Låt småputtra på medelvärme cirka fem minuter. Rör om då och då.
Varva tortillabröden med färsfyllningen i t ex en pajform eller på en plåt med bakplåtspapper.
Låt sista lagret vara färsfyllning och toppa sedan med halverade tomater. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter.
Servera med en grön sallad och gräddfil, och gärna guacamole.