Vårfrittata med zucchini och örter

Recept2016-03-24 08:00

250 g zucchini

2 krm salt

300 g fast potatis

2.5 msk olivolja

6 ägg

250 g ricotta

1 msk hackad färsk timjan

1 msk hackad färsk basilika

1,5 tsk salt

2 krm svartpeppar

Till servering:

1 avokado, skivad

15 rädisor, skivade

krasse

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Riv zucchinin grovt och strö över lite salt.

Låt stå fem minuter och pressa sedan ut så mycket vätska som möjligt.

Skala och grovriv potatisen. Pressa ut så mycket vätska som möjligt.

Stek potatisen i 2 msk olivolja på låg värme cirka 5 min. Använd en ugnstålig stekpanna, gärna gjutjärn, cirkaa 24 cm i diameter. Tillsätt zucchinin och stek ytterligare några minuter. Lägg över på ett fat för att svalna något.

Vispa äggen lätt och blanda i ricotta, timjan, basilika, salt och peppar. Rör ner zucchini och potatis.

Värm 0,5 msk olivolja i stekpannan och häll ner äggblandningen. Grädda mitt i ugnen cirka 25 min.

Ta ut och låt svalna. Garnera med avokado, rädisor och krasse.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!