Det hör kanske inte till vanligheterna att man skriver anmälningar av kokböcker på kultursidorna. Å andra sidan är kombinationen metal, mat och böcker heller ingen vanlig företeelse. Metal Munchers The Festival Edition heter en nyutkommen bok där 49 hårdrocksband, verksamma inom diverse genrer, bidragit med sina favoritrecept. Boken är en formmässig katastrof, men innehållet är underhållande. Tobbe Hvornum, eller Den rockande kocken, som han kallar sig, har samlat in recept från norr till söder. Många motsvarar fördomarna om smak för köttigt och blodigt, annat överraskar.

Electric Boys bidrar med en fräck Biff Vindaloo, det asketiska black metal-bandet Infuneral rekommenderar förstås simpla "kött och potatis", medan hårdrockarna i Mustasch förordar en minst sagt pretentiös vinkokt gösfilé med sparris och rotsakspuré. Man får lära sig laga "Spädgris Bourbon på eld", "Hot Stroganoff" och "Apokalops" (den sista måltiden).

Luleåbandet Machinae Supremacy sticker ut i receptsamlingen, med en rätt lika udda som deras kombination av melodisk hårdrock och bitpop: Teriyakikyckling med citronpepparspaghetti - ett tips till er som ännu inte bestämt er för vad ni ska laga
i kväll.