Det finns få saker som passar så dåligt för att anpassas till moralfilosofisk syn som abortlagstiftningen. Det är en sak att försöka förebygga. Men är skadan redan skedd handlar det om kött och blod. Man kan diskutera alla möjliga moraliska eller filosofiska aspekter av att avbryta vad som är början till ett mänskligt liv. Men det gör ingen nytta, eftersom aborter är ett faktum. De är.

Få frågor har genom åren varit så omdiskuterade som fastighetsskatten. Få skatter har vållat hushållen så stor oro som just denna uttaxering. Det finns därför skäl att en gång för alla lösa frågan och ge hushållen långsiktig trygghet. Det bör ske genom en överenskommelse mellan regeringen och Socialdemokraterna.Östran/Nyheterna (s)
"Svenskarna vill höja alkoholskatten" löd en tidningsrubrik i förra veckan - för att sedan försvinna i nyhetsflödet. Synd. Nyheten speglar en 180-gradig vändning i alkoholdebatten på bara fem år. Det förtjänar uppmärksamhet.Eskilstuna-Kuriren (lib)
Att göra vinst i näringslivet är en förutsättning för att kunna vidareutveckla kvaliteten och öka den egna konkurrenskraften. Och särskilt vårdföretag är beroende av en långsiktig kvalitetsutveckling. Expansion sprider positiva effekter vidare i samhället, eftersom de visat sig fungera och har testats på marknaden. Båda dessa infallsvinklar utvecklas i debattboken, som heter Vitsen med vinsten.