För åttonde året i rad delar brödjätten i Älvsbyn ut Utstickarpriset. Priset instiftades för att hylla modiga människor går sin egen väg. Årets tema är kunskap och inspiration.

– Det känns helt rätt, inte minst i ljuset av att vi i år har mist Anna, min syster som brukade tänka på sig själv som lärare, som visste att insikt om problem är halva lösningen, som också drevs av att berätta och sprida vidare, säger Polarbröds vd Karin Bodin i ett pressmeddelande.

Under åren har Karin Bodin uppmärksammats för sina insatser och arbete inom hållbarhet och har listats som nummer tre bland Sveriges framtida kvinnliga ledare. Tillsammans med de andra jurymedlemmarna ska hon i år dela ut Polarbröds Utstickarpris till en nytänkande person eller organisation som verkar för en hållbar framtid.

– Upplysning känns också väldigt viktigt i dag när vi ser strömningar av vetenskapsförakt, att det går an att tycka nästan vadsomhelst. Samtidigt har vi aldrig som mänsklighet haft större samlad kunskap. Upplysningens ideal om människans förnuft, kritiskt tänkande och jämlikhet är väldigt viktiga idag.