Biljetterna är slutsålda och nedräkningen har börjat. På torsdag är det dags för årets upplaga av Business Evening på Kulturens Hus. En eftermiddag full av prisutdelningar, inspirerande föreläsningar och nätverkande.

Totalt kommer åtta priser att delas ut under dagen och ett av dessa är Årets handelspris. De nominerade i den kategorin är Smarteyes, Karolina Fält, Lyxx, Ann Lundmark och Agneta Töyrä- Engberg, och Råvara, Anders Hellman.

Vad betyder nomineringen för er?

Karolina Fält, Smarteyes:

– Bara att vi är nominerade är en stor ära. Jag har jobbat på företaget sedan starten och jag trivs otroligt bra. Vi har alltid väldigt roligt på jobbet. Om vi får det här priset så skulle det betyda jättemycket, det blir en bekräftelse för oss alla.

Ann Lundmark, Lyxx:

– Det känns helt fantastiskt roligt att vara nominerad till det här priset. Både jag och min kollega har slitit och jobbat extremt mycket under så många år. Nomineringen blir lite som ett erkännande, att det vi gör uppskattas.

Anders Hellman, Råvara:

– Det är alltid kul att bli uppskattad och att som företagare få en klapp på axeln ibland. Det blir en bekräftelse på att man gör något som folk tycker är bra. Jag tycker att mitt företagande är väldigt roligt, det är som en hobby för mig.

Under Business Evening kommer fler priser att delas ut; Årets företagare, Årets nya företagare, Årets UF-ambassadör, Årets IT-organisation, Årets IT-norrbottning, Årets affärsängel samt Luleå kommuns företagarstipendium.