De lärde känna varandra när de jobbade på ett annat företag. Båda ville vara egna företagare och är delägare i Stil.

– Målet var inte att bli bästa vänner, utan att driva ett framgångsrikt företag, säger Maarit Åström.

De kompletterar varandra och tillhör dessutom olika generationer, vilket har varit enbart positivt. Företaget har vuxit och har i dag fyra anställda, så de är totalt sex.

Artikelbild

| GESÄLLPROV. Ingela Bäck är examinator och bedömer elever som avlägger gesällprov, branschens behörighetsprov. Gesällbrevet är branschens yrkesbevis."Vi vill jätte gärna ha elever och vill att de utvecklas positivt. Vi värnar om att alla våra elever ska ta frisörlicens", säger Maarit Åström.

Läs mer: Hon tar över den ena delen av Vestmans lokal.

Stils nya salong, som ska inrymmas där Vestmans hade sin avdelning för barnkläder, är mindre än deras nuvarande lokal.

Varför flyttar ni?

– Det finns en kundkrets som vi inte når här eftersom vi ligger utanför stadskärnan och en bit från gågatan och det är drop in. Vi vill nå även dem.

Artikelbild

| LICENS. A är lika med godkänd utbildning, B innebär att man fått sitt gesällbrev, C betyder att man har mästarbrev och D står för att man lever upp till kriterierna för seriöst företagande. Yrkeslärare har också ett E på sin licens.

Enligt Maarit Åström är det framför allt barn och män som tillhör den kundkretsen.

Hon förklarar att de har månadsmöten. Där sätter de upp olika mål och i år var en målsättning att hitta en ny lokal. De har tittat på några olika. I dag är de bortskämda med stora ytor. Mycket av lokalytan använder de inte, men det har varit lyxigt att ha den, tillägger Maarit Åström.

Hon berättar att de har varit intresserad av lokalen de ska flytta till tidigare, men på den tiden var den tidningsredaktion. Även om totalytan där är mindre blir arbetsytan per stor densamma som idag.

De flyttar in om två veckor, den 28 april, och den andra maj öppnar de.

– Det känns jätteroligt och spännande. Det har varit ett mål och att det nu är möjligt känns perfekt, säger Ingela Bäck.

Den sjunde stolen är för att de ska kunna ta in en ny elev. Den elev som kom in senast har tre år kvar på utbildningen och den som kom in näst senast är snart färdigutbildad. Ingela Bäck är examinator och bedömer elever som avlägger gesällprov, branschens behörighetsprov. Gesällbrevet är branschens yrkesbevis.

– Vi vill jätte gärna ha elever och vill att de utvecklas positivt. Vi värnar om att alla våra elever ska ta frisörlicens, säger Maarit Åström.

Hon förklarar vad bokstäverna på licensen betyder. A är lika med godkänd utbildning, B innebär att man fått sitt gesällbrev, C betyder att man har mästarbrev, D står för att man lever upp till kriterierna för seriöst företagande och E att man är yrkeslärare.