Borgaruddens Camping har stått utan arrendator sedan den tidigare arrendatorn sade upp avtalet skrev Piteå-Tidningen i oktober.

Norrfjärdens IF, som äger tomträtten, beslutade då sig för att sälja anläggningen.

– Det är en jättefin camping, men vi måste vara realistiska, sa Michael Kerry, ordförande i NIF, som menade att det innebär att man istället kan fokusera på idrotten, utveckla sektionerna och föreningen.

Artikelbild

| I vinterdvala. Makarna Thomas och Erika Burman räknar med att öppna campingen i maj.

Sten-Ove Eriksson, auktoriserad Företagsmäklare på Tactic Företagsförmedling, hanterade försäljningen av campingen.

– Det är ett riktigt smultronställe i Piteå skärgård. Sedan finns en förhoppning om att hitta någon som vill driva den vidare och utveckla den.

Nu är det klart vem som tar över campingen med det havsnära läget i Norrfjärden.

Makarna Thomas och Erika Burman blir de nya campingägarna.

Artikelbild

| Familjecamping. Borgaruddens Camping är såld till makarna Thomas och Erika Burman för 1,4 miljoner kronor.

– Det känns fantastiskt roligt, vi har tusen idéer, säger Thomas Burman, entreprenör som äger företaget Burmans Måleri AB och tidigare ägt ett antal fastigheter i Norrfjärden till pt.se.

– Det känns jättebra, det ska bli så kul att testa på det här, säger Erika Burman som har egen målarfärgaffär i Norrfjärden.

Vad har ni för planer?

– Att rusta upp utsidan till att börja med och få det att se attraktivt ut. Vi ska även erbjuda nyheter. Jag är inbiten fiskare och en av idéerna är att kunna erbjuda halvdags gäddfisketurer, vi är i ett gäddfiskeparadis. Sedan tänkte jag även ha båttaxi in till staden, säger Thomas Burman till pt.se.

Priset landade på 1,4 miljoner kronor.

Borgaruddens Camping har 84 platser varav ett 30-tal är säsongscampare.