Årets landsbygdsföretagare är ett pris som ska främja företagande på landsbygden i Bodens kommun. Priset delas varje år ut till ett landsbygdsföretag som på ett utmärkt sätt drivit sitt företag och där igenom utvecklat Bodens näringsliv.

Årets vinnare är Sörbyn Turism & Konferens och Cecilia Andersson fick ta emot priset av kommunalråd Catarina Ask.

– Nomineringen var bara den jätterolig. Att sedan vinna är nästan overkligt, jag behöver nog smälta det en stund. Vi har jobbat hårt så det känns bra att få det här fina priset, säger vinnaren när hon tagit emot priset.

Artikelbild

| Cecilia Andersson, Sörbyn Turism & Konferens.

Sörbyn Turism & Konferens bildades 2008. Turistanläggningen ligger intill Vitträskets strand i Sörbyn och består av boenden, restaurang och konferenslokaler.

Juryns motivering lyder: Bidrar till utvecklingen genom att erbjuda förstklassiga lokaler för nätverk, möten och konferenser. I detta ingår även ett aktivt samarbete med andra aktörer i bygden för att attrahera gäster/kunder med en påvisad ökning, inte minst, på den internationella marknaden under vår kallaste och mörkaste årstid.

Juryn bestod av ordförande Leif Engström, Bodens Kommun, Ingrid Stidfelt, ordförande Bodens Landsbygdsråd och Seija Fallemark, Rutt 616. Prissponsor är Bodens kommun.