I maj kammade Kalixbon Lisa Lindvall hem vinsten i regionfinal av Venture Cup i kategorin Top Tech med sin startup The Fit. I priset fanns en summa på 50 000 kronor och en direktkvalificering till Sverigefinalen i Stockholm som går av stapeln ikväll. När Norrbottens affärer når Lisa Lindvall har hon en kort paus innan kvällens festligheter drar igång.

– Det har varit ett hektiskt schema hela dagen men nu kom äntligen pausen så nu tänkte jag byta om snabbt inför kvällen.

Vad har hänt hittills idag?

– Vi startade dagen med ett möte hos SCB där vi har pratat hållbarhet i affärer, en lunch på SCBs huvudkontor samt genrep i konserthuset inför kvällen. Detta är första chansen att mingla med de andra finalisterna och se vad de gör egentligen.

The Fit är en mobil kroppsskanner-teknik som skapar digitala kroppspass och i en tidigare intervju med Norrbottens affärer har hon sagt att hon själv snabbt märkte att det saknades en tillförlitlig storleksrekommendation för att kunna ge användaren en bra online-upplevelse där det digitala kroppspasset skapar en 3D-avatar av användarens kroppsmått.

Vad tror du har bidragit till er framgång?

– Jag tror att vi i grund och botten har en bra idé som faktiskt är genomförbar och en skalbarhet. Det tror jag har varit en stor framgång för oss.

I kvällens Sverigefinal är det 16 tävlanden men pitchen för den beslutande juryn gjordes redan igår.

– Jag är perfektionist ut i fingerspetsarna och det är klart att jag var nervös inför jurypitchen som vi hade igår. Många i juryn är personer som är den typen av entreprenörer som jag själv ser upp till och inspireras mycket av.

Hur tyckte du att pitchen gick?

– Man måste nog tänka att man inte kan göra mer än sitt bästa. Jag är redan topp 16 av 26 000 bidrag och det är fantastiskt roligt. Men jag är en tävlingsmänniska så det är klart att jag vill vinna ikväll.

Ikväll avgörs det! Hur går tankarna?

– Ikväll har vi ett mingel på Haymarket med lite riskkapitalister tillsammans de andra teamen innan det är dags att gå till Konserthuset. Det är inte ofta man står på Konserthusets scen framför över 500 personer och det ska bli riktigt roligt!