Homero Morales kommer ursprungligen från Mexiko och erbjuder sina kunder hemgjorda maträtter med lite extra sting på sin restaurang Metate på Örnäset i Luleå.

– Jag drömmer till och med om mat, säger han.

Han har alltid älskat att laga mat och ser detta som ett perfekt tillfälle att erbjuda kunderna nya spännande rätter och hans hemmagjorda salsa. I början var det mest yngre personer som sökte sig till restaurangen eftersom de sökte nya spännande smaker men nu är stället välbesökt av kunder i varierande åldrar.

Artikelbild

| "Maten har alltid funnits i mitt liv och jag kopplar maten till mina minnen från Mexiko", säger Homero Morales.

Homero Morales vill också belysa den mexikanska revolutionen genom att arrangera "De dödas dag", som innebär minnesdagar för dem som vill ha någonstans att gå för att hedra personer som hade koppling till revolutionen. Under minnesdagarna har Homeros satt ihop en specialmeny.

Har restaurangen alkoholtillstånd?

– Ja, men för mig gör det inget att det är mindre alkohol, det viktigaste är att det ska passa till maten, säger Homero Morales.

Vad vill dina kunder ha?
Artikelbild

| På Örnäset i Luleå ligger restaurangen Metate.

– Kunderna vill ha utmaningar och nya erfarenheter av den mexikanska maten.

Lokalen har städats ur, målats om och ändrat utseende från kinesisk till mexikansk stil. På väggen hänger mexikansk konst som väcker minnen och kopplas ihop med Homero Morales och många andra med mexikanskt ursprung.

Artikelbild

| Homero Morales lagar allt från grunden för att få bästa resultat.

Hur ser du på framtiden?

– Positivt, gästerna vill ha min mat. Marknaden kommer att växa och vi kommer att erbjuda mer och mer produkter till våra kunder.

Artikelbild

| Lunchgästerna Per-Erik, Isak och Erik väntar med på maten.

Homero Morales har även stora planer på att utöka verksamheten till andra städer.