Banchefen Christer Hedlund har bråda dagar inför starten på golfsäsongen. Just nu pågår arbetet med att så om greenerna – något som måste göras inför varje säsong.

– Vi räknar med att ha sått färdigt greenerna denna vecka. Sedan läggar vi på dukar för att driva upp jordtempen och få till en växthuseffekt. Det gör att man höjer marktemperaturen och får fukten att stanna kvar på greenen. Efter att vi lagt på dukarna så tar det två till tre veckor innan vi kan släppa ut golfarna på banorna, säger Christer Hedlund.

Den senaste veckan har vädret varit till belåtenhet för Bodens GK, även om det nu finns en önskan om något kallare väder.

Artikelbild

| 2017 blev Bodens GK utsedd till Sveriges bästa golfbana av tidningen Golf Digest.

– Som det varit nu törs vi inte lägga på dukarna eftersom att det blir alldeles för varmt under, då är risken att man bränner gräset som börjat gro. Det optimala vore om det ligger runt 16-17 grader.

Förra årets regniga och kyliga säsong gjorde att Bodens GK fick öppna greenerna rekordsent.

– Förra våren var den sämsta någonsin sedan jag börjat här för 26 år sedan. Vi öppnade greenerna den 14 juni och har aldrig öppnat så sent. Vi brukar öppna runt nationaldagen. Som tidigast har vi öppnat den 30 maj.

På söndagen öppnade rangen och första golfkursen drog igång i onsdags. Och intresset för att spela golf, ja det är stort.

– Vi hade styrelsemöte igår och det såg väldigt bra ut på den fronten med nybörjare som anmält sitt intresse och vill spela golf. Det är nog den bästa starten på fem år, konstaterar Christer Hedlund.

Golfens dag går av stapeln den 26 maj. Hur uppmärksammar Bodens GK det?

– Vi har ett ganska stort arrangemang och en arbetsgrupp som tar emot gamla, nya och intresserade som vill börja spela. De blir bjudna på fika och så berättar vi lite om klubben. Sedan får man komma ner på rangen och prova slå. Golfens dag är rikstäckande, och det är väl egentligen inte något bra datum för oss klubbar i Norrland. Vi har inte kommit igång och det finns inte så mycket att visa som när vi är mitt i brinnande säsong. Golfens dag borde vara lite senare här uppe men golfförbundet har gjort en gemensam dag. I Skåne och Stockholm är de igång för fullt.