Det händer saker just nu på Enter Galleria. Spelbutiken som drivs av Per Nilsson och Agneta Sällström har lämnat sin lokal. Istället blir det U & P som Ur och Penn numera kallar sig som ska hyra butiksytan mellan affärerna Elgiganten och Helenas.

Kedjan finns i dag på finns butiken på 100 platser i Sverige och öppnar nu med sitt nyaste koncept i Boden och Kramfors.

– Att vi får äran att inviga en sådan butik vilket känns fantastiskt. Jag tror det är tredje året som vi försöker övertala dem att komma till Boden.

Artikelbild

| Nu är alla lokaler fyllda i Enter galleria.

Så sent som i februari så sade kedjan att de inte bestämt sig.

– Så vi bjöd upp kedjans ägare som kom och tittade på gallerian. Han blev väldigt nöjd vad han såg. Inte minst att vi har Kapp Ahl, Lindex och Elgiganten i gallerian men även kulturen som fanns föll Ur och Penn i smaken, säger Birgitta Lindgren.

Ägaren själv håller en låg profil gentemot media rörande etableringen.

– De har valt den vägen och låter oss som hyresvärd informera om öppnandet. Just nu annonserar Ur och Penn efter en butikschef och tre anställda som ska jobba i butiken, säger Lindgren.

Artikelbild

| Handeln går bra i Boden. En stor förtjänst är att de stora kejdorna också finns kvar i sta´n.

Enligt henne så innebär det nya konceptet och namnet U & P att det blir en fortsatt satsning på ännu bättre sortiment och bredd.

– Det nya konceptet innebär att man snäppar upp sig mer. I butiken säljs varor av bland annat guld, märkesklockor, smycken och bijouterier, säger Birgitta Lindgren.

Tanken är att butiken ska öppna senast 1 september.

– Företaget ska bygga om inne i butikslokalen.

Birgitta Lindgren tror bodensarna blir nöjda över gallerians nytillskott.

– En skolklass hade ett grupparbete i skolan. Eleverna hade skrivit ihop vilka butiker som saknades i Boden och vilka de önskade skulle komma hit. Ur och Penn stod högst på deras lista, så det var lite kul, säger Lindgren.

Hon tycker att den nya butiken blir ett bra komplement till de kläd- och skobutiker som redan finns i Enter.

– Vi får en bra helhet. Däremot skulle vi behöva ha lite ungdomskläder. Vi har folk i Stockholm som letar efter tänkbara etableringar.

Fast ni har väl fullt?

– Ja, men allt kan förändras snabbt. Det vet man aldrig, så det är bara att jobba vidare och inte ligga på latsidan.