Det är två veckor sedan han "smygöppnade" butiken som ligger efter långsidan i samma fastighet som bolaget. I lokalen har det tidigare funnits ett företag som hyrde ut videofilmer för länge sedan. Senaste hyresgästen var en skönhetslokal. Före Alexander bestämde sig för att hyra har den centrala belägna lokalen stått tom ett bra tag. Nu har nye hyresgästen fått upp en butiksskylt och dekaler på fönstret och även satt upp kioskvaror och snacks för försäljning.

– Jag väntar fortfarande på en del av sortimentet, inte minst ännu mer snacks som jag även kommer att ha på en vägg till härinne. Det finns även två rum som fungerar som lager till butiken, säger han.

Det är några år sedan Alexander Denevald kom till Sverige från Uzbekistan. Hans fru Lina driver en dansstudio och själv fick han jobb på Systembolaget i Boden. Där har han varit fast anställd några år.

Artikelbild

| Han jobbade tidigare på systembolaget och nu har han en egen butik i samma hus. " Jag tror på min företagsidé", säger Alexander Denevald.

– När jag satt i kassan fick jag ofta frågan om det fanns en butik i närheten där man köpte snacks. Det finns livsmedelsbutiker i närheten men där var det oftast fullt på parkeringsplatsen. Framförallt var det svårt att hitta en parkering fredag och lördag när folk handlade på bolaget och snabbt också ville ha den typen av varor med sig hem.

Alexander fick då idén att starta en enskild firma, hyra lokalen i samma hus som hans arbetsgivare och helt enkelt säga upp sig från sin fasta anställning.

– Jag tror på konceptet eftersom så många frågat mig om snacksutbudet. Folk vill ha allt i närheten där man handlar annat för det är praktiskt och spar tid, säger Alexander Denevald.

Hur tror du det kommer gå?
Artikelbild

| Alexander Denevald kommer att försörja sig på att vara egen företagare.

– Jag tror det ska gå bra. Jag gör inte det här bara för min egen del utan också för att glädja bodensarna.

Fast Alexander Denevald slutat så ringer även hans gamla arbetsgivare i samma hus.

– De frågar mig när de behöver akut extra hjälp. Butiken är dock min framtida sysselsättning och försörjning.