Klassisk form startade 2001 som en gårdsbutik på Östermalm, men för sex år sedan flyttade man till Köpmantorget.

Emelie Moss har jobbat i butiken i sju år och varit butikschef sedan flytten. Hon berättar att både trenderna och butiken förändrats genom åren.

– I början på 2000-talet var det mycket avskalat och rena linjer. Det var inte så mycket färg utan mest vitt i alla hem. Nu tycker jag att folk börjar våga mer färg och ta in mönster, man vågar sig på unika detaljer. Det är jättekul!

Artikelbild

| Naturmaterial, läder, gröna växter och djurmönster är några av inredningstrenderna just nu, berättar Emelie Moss.

Emelie Moss åker själv runt på inredningsmässor och har koll på trenderna just nu.

– Det är mycket naturmaterial, läder, gröna växter, djurmönster i textilier och skulpturer i form av djur. Unika lampor är populärt, inte bara en funktionell lampa utan mer som en skulptur.

Hur skulle du beskriva stilen?

– Lite eklektisk. Den är inte så himla svensk och skandinavisk, säger hon och fortsätter:

– Sen kan man alltid ta trender med en nypa salt. Man kan hämta inspiration från dem, men det är en själv som ska trivas i sitt eget hem.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

–Att träffa folk och att se så mycket roliga saker. Jag gör även flyttstyling åt Bjurfors mäklarfirma, det är jätteroligt.

Vad frågar kunderna efter just nu?

– Stora golvkrukor är det stor efterfrågan på just nu. Och speglar, det har blivit populärt att använda speglar istället för tavlor, eller att blanda tavlor och speglar på samma vägg.

Hur är din egen inredningsstil?

– Den är väldigt internationell. Jag tror inte jag har ett enda rum med vitt på väggarna. Jag gillar väldigt mörka färger, både på möbler och på väggarna. Jag har till exempel ett svart kök. Det är jätteroligt med inredning! Små saker kan förändra så mycket.

Har du något tips inför hösten?

– Växter fräschar till det så mycket. Har man inte gröna fingrar så finns det väldigt fina fejkväxter, de har blivit populära att ha i alla husets rum och vrår. Det ser så mycket fräschare ut när man får in lite grönt, gärna stora växter som får ta plats.