Personalen på Jobbhälsan träffar dagligen människor i arbetslivet för att ta reda på hur de mår. Genom avtalet Frisk+ hjälper de tillsammans med StiL företag att få en frisk och aktiv personal.

– Vi startar med en hälsoprofilbedömning med ett samtal runt medarbetarens livsstil, vi gör konditionstest, tar blodtryck och blodprover. Sedan läggs en plan upp och träning på StiL sätts igång, säger Ann-Sofi Ökvist.

Hon menar att fördelarna med friskvårdsarbetet är många, både för individen och företaget.

Artikelbild

Frisk+ börjar alltid med en hälsoprofilbedömning och ett samtal runt medarbetarens livsstil.

– Ett företag har enormt mycket att vinna på att ha frisk och välmående personal. Genom Frisk+ får de både en undersökning och en åtgärd. Vi bidrar med vår kompetens och hjälper till så att man uppnår sina mål.

Att vara frisk är en grundförutsättning för att vi ska trivas, må bra och kunna prestera på jobbet.

– Med tanke på hur samhället ser ut i dag och vilka krav vi har på våra arbeten så är det oftast mellan öronen som kapitalet sitter. Vi har stillasittande jobb och det är hjärnan som blir överhettad då belastningen blir för stor. Bästa sättet att vila hjärnan är att röra kroppen, och vi behöver medvetet planera in fysisk aktivitet på vår fritid. Företag som möjliggör detta har mycket att vinna, säger Ann-Sofi Ökvist och fortsätter:

– Fysisk aktivitet är den största friskfaktorn som finns.

Artikelbild

"Genom Frisk+ får de både en undersökning och en åtgärd. Vi bidrar med vår kompetens och hjälper till så att man uppnår sina mål", säger Ann-Sofi Ökvist, vd Jobbhälsan i Norr AB.

Förutom de fysiska och psykiska vinsterna finns det dessutom pengar att tjäna för företagen, genom minskade kostnader för sjukfrånvaro och rehabilitering.

– De ekonomiska vinsterna är enorma. Det finns forskning som visar att satsar man en krona kan man få två till fem kronor tillbaka i form av förbättrad hälsa hos personalen, säger Ann-Sofi Ökvist.

 

 

Annons

Detta är en annons från StiL, den är inte skriven av journalisterna på NSD:s och Kurirens redaktion.