Det handlar om forna hotell Avenyn som under det senaste halvåret genomgått en totalrenovering. Den nya ägarkonstellationen Odsuren Sangibat Strand, 41, och Ove Strand, 59, har bestämt det nya namnet.

– Det är min fru som kom med idén. Ordet Naran är hämtad från mongoliska och betyder solen. Det passar väl bra för en solstad som Luleå, tycker Ove Strand.

Kuriren besökte hotellet som tar upp kampen om gästerna mot etablerade hotellkungar som Hilding Holmqvist (bland annat Clarion) och Stefan Karlsson (Savoy).

Artikelbild

| Nykomlingar. Ove och Odsuren Sangibat Strand.

Naran Hotell ligger inte långt ifrån Floras kulle i Luleå centrum. Etablissemanget har sammanlagt 24 rum.

Det är inte bara invändigt som hotellet fått ett nytt utseende. Hyresvärden Galären har också förändrat fasaden och byggt om trottoaren för att bland annat rymma en inbjudande röd matta framför hotellentrén.

– Vi har själva investerat någon miljon i bygget. Vi tror stenhårt på det här, säger Ove Strand.

Trots att paret Strand saknar erfarenhet från hotellbranschen säger de sig inte ha någon oro för framtiden.

Artikelbild

| Två plan. För att släppa in dagsljus till restaurangen på källarplanet har det skapas en öppen planlösning i hotellbaren.

– Nej, faktiskt inte. Vi försöker att hålla så låga kostnader som möjligt till en början att vi tror att det här kommer att bära sig, förklarar Ove Strand.

Hotellet behåller sin entré mot Hermelinsgatan, men tegelbyggnaden får ett nytt utseende vid korsningen mot Stationsgatan. Här förses huset med stora skyltfönster mot hotellets egen bar.

Artikelbild

| Hotellbar. Planen är att hotellbaren ska utökas till en liten uteservering på Stationsgatan till sommaren.

– Förhoppningen är att Luleåborna ska hitta hit. Om allt går som vi planerat tänker vi till sommaren ha en liten uteservering på trottoaren utanför, berättar Ove Strand.