Någon minut efter klockan 18 anlände så det första paret som bestod av Erik Tano och Frida Millebrand. Trots att de var först ut så var det inte mer nervöst än vad de hade förberett sig på.

– Det kändes lite nervöst men vi har laddat ganska länge för det här så det går nog bra, säger Frida Millebrand samtidigt som de får applåder från publiken.

Vädret stod inte att klaga på denna afton. Midnattssolen gjorde sitt allra bästa för att sprida ljus över de blivande studenterna och försommaren i Kiruna hade närmast övergått till högsommar med temperaturer över 20 grader. De kromglänsande veteranbilarna rullade in en efter en och mullret från motorerna doldes av hurrarop och applåder från publiken.

Artikelbild

| Elegant. Till studentbalen fungerade det inte att spara på krutet vad gällde klädvalet. Elegans på högsta nivå var det självklara valet för Julia Abrahamsson och Jim Nyberg.

– Det här känns riktigt bra men det är förstås lite nervöst, det var mer folk än vi trodde det skulle vara. Hittills har det gått bra i alla fall, säger Rikard Persson innan han och Alma Sixten promenerade vidare upp mot stadshushallen.

Nervositeten till trots tycktes det mesta gå bra. Några av chaufförerna ville dock köra ända fram till stadshusets portar men där fick Joel Bylund och Petter Bogdanoff sätta stopp.

Totalt var det uppemot 90 par som väntades närvara vid kvällens högtidliga fest och det var i vanlig ordning kvällens piccolos som stod för servicen.

– Det känns roligt men i år har mycket varit ganska oplanerat. Vi fick ordna med en hel del här men nu flyter det på bra, konstaterar Petter Bogdanoff alltjämt.

Artikelbild

| Enastående. Lo Antonsson och Jonas Engberg var rejält vackra tillsammans och formligen strålade av glädje när de vandrade upp längs den röda mattan och in till stadshushallen.

Precis som i fjol var det Spis matkreatör Johan Lans som hade tagit fram och tillagat en utsökt meny. Den lyxiga trerättersmåltiden bestod av rökt rensteksmousse på tranbärsbröd och sallad till förrätt, baconlindad oxfilé med mandelpotatis och västerbottensostbakelse till varmrätt och en modern rabarber- och hallonpaj serverad med thaivaniljcreme och hjortronglass.