Kvintetten gjorde sin första spelning ihop i vintras, men tre av dem spelade på Havremagasinet även förra sommaren. Den gången kom initiativet från deras gamla lärare på musikgymnasiet i Boden, Göran Gafvelin, som också är med och arrangerar på ett hörn i år.

– Min avsikt är framförallt att de ska uppmärksammas och uppmuntras, och även att folk ska se att ungdomar inte bara spelar rock och pop. Det finns de som ägnar sig åt sådan här musik också, även om de är en minoritet, säger han.

Förra året var det fullsatt i publiken och efteråt hade många positiva kommentarer.

Artikelbild

| Kvintetten. Från vänster: Kitiara Braune, Fred Holmlund, Oscar Rutberg, Vincent Wistrand och Cathrine Kullbrandt.

– De var framförallt förvånade över att de kunde vara så duktiga fast de är så unga, säger Göran Gafvelin.

Kvintetten är alla mellan 17 och 24 år, men har redan hunnit få mycket erfarenhet. Violinisten Kiara Braune uppträdde exempelvis för kungen första gången när hon var nio år gammal, och vann förra året den internationella musiktävlingen "Giovanni Talenti" i Italien.

Spelningen hålls i Havremagasinets cafeteria mellan 19.00 till cirka 20.45, och från 18.00 finns det även möjlighet att få en guidad visning av konstutställningen. Musiken kommer bland annat att bestå av verk från Bach, Rachmaninov och Petersson-Berger.