Det är Bo Wennström som är ordförande och hittills den enda aktiva medlemmen i partiets Luleåavdelning. Han är också riksdagskandidat för Direktdemokraterna, som varken definierar sig som höger eller vänster. Bo Wennström har tidigare varit aktiv i både Feministiskt initiativ och Miljöpartiet. .

Men i fredags startade Direktdemokraterna i Luleå och sedan dess har han gått runt 3-4 timmar varje dag och försökt sprida deras politik, berättar han. Partiet ställer inte upp i kommunalvalet i Luleå, om än de gör det i ett flertal andra kommuner i landet. Om partiet skulle få in någon i riksdagen är tanken att ge medborgarna mer inflytande, menar Direktdemokraterna. Väljarna ska få välja hur de vill rösta om politiska beslut i Riksdagen. Direktdemokraterna skulle alltså inte som parti ta ställning i frågor. Istället skulle deras riksdagsledamöter basera hur de röstar i Riksdagen på vad personer röstat på i Direktdemokraternas egen valplattform i varje enskild fråga. Även de som inte röstat på Direktdemokraterna ska kunna använda valplattformen för att tycka till. Om väljarna inte vet hur de vill rösta i en fråga kan de välja att ge sin röst till något av de andra riksdagspartierna.

– Det är inte så mycket politik i de andra partierna, allt är fastlagt redan. Det har blivit för sekteristiskt helt enkelt. Det måste finnas mer utrymme för kreativitet, säger Bo Wennström.