Dagarna innan den fjärde deltävlingen i årets SM skulle avgöras bjöd på ett väder som var allt annat än välkommet. Febrilt hade arrangören Älvsby MS försökt få banan i körbart skick. Det gick sådär, i alla fall enligt Kalix MK:s Mikael Sandberg som kör Supernationell.

– Banan var helt värdelös. Det var gropar och slag överallt, när man kör på en sådan här bana så slår man sönder bilen, sade Sandberg.

Han var ändå den norrbottning som hade den bästa dagen i Supernationell och slutade på en fjärdeplats i deltävlingen och kunde klättra upp till tredjeplatsen i totalrankingen.

– Så sett till det resultatet är jag väl nöjd, men man kör alltid för att vinna.

För hemmaklubbens Mats Öhman, som ledde SM totalen innan deltävling fyra och hade hoppats på en bra tävling inför hemmapubliken gick allt åt skogen. Första heatet blev omstart och där fick Mats Öhman bilen kvaddad, resten av dagen gick åt till att åtgärda skadorna och han vann bara ett heat och blev till sist utan final. Även för Thomas Öhman gick det inte alls som det skulle.

– Bilen gick första träningen sedan har det varit någon som är fel, vi vet inte vad ännu. Vi har försökt allt som bara går, men det är klart frustrerande när man inte vet felet, sade Thomas Öhman.

Men till sist fanns ett glädjeämne och det var Viktor Johansson som vann klass 2 i sin BMW E30 som han dammat av enkom för Norrlandsveckan.

– Känslan när jag klev upp på bilen och sträckte armarna i vädret var bara glädje och lycka. Jag har gjort det här för hemmapubliken och fansen, sade Viktor Johansson.