Det finns för närvarande inte några misstankar om brott, men polisen tror att de två personerna kan ha ätit ett ännu okänt preparat.

Det handlar om en kvinna, född 1986, och en man, född 1995. Mannen var bosatt i Luleå.

De två personerna checkade in på ett hotell efter lunchtid på torsdagen. Bara någon timme senare hittades de döda i hotellrummet. Det var städpersonal som fann kropparna.

– Vad vi kunnat se har det varit ett snabbt förlopp och det tyder på att det måste handla om ett väldigt farligt ämne, säger Lars-Ivar Johansson, som är chef för brottsutredningar i Luleå-Boden.

I hotellrummet hittades ett antal tabletter. Pillren har skickats till Statens kriminaltekniska laboratorium i Linköping för analys.

Polisen är orolig över att fler tabletter av samma slag kan vara i omlopp i Luleå. Nu går polisen ut med en varning för att förhindra fler dödsfall.

– När man till exempel köper tabletter via internet och via andra källor, så kan man aldrig vara riktigt säker på vad det är man får. Sedan kan det också vara så att två preparat, var för sig ofarliga, kan bli livsfarliga i kombination, säger Lars-Ivar Johansson.

Vet du mer om händelsen? Kontakta Norrbottens-Kuriren via epost till redaktionen@kuriren.com eller ring 0920/ 26 29 74.