Efter en succéfylld höst då Bo Kaspers Orkester radat upp slutsålda kvällar på Rondo i Göteborg tar bandet sin krogshow "Allt ljus på oss" till Cirkus i Stockholm. Med start den 24 januari planeras fyra shower i veckan fram till den 10 mars.

Med regi- och manushjälp av Anders Lundin och Hans Marklund har bandet tonat ner den klassiska showdelen och skapat en framgång.

– Jag är från Piteå och Mats från Luleå, då kan vi inte komma och vara för mycket på scenen, det hade inte fungerat. Vi ska göra kvällen tillsammans med publiken och det har jag alltid haft som riktmärke, säger sångaren Bo Sundström.

Artikelbild

| Solo. Sångaren Bo Sundström släpper ett soloalbum i veckan. "Jag har länge drömt om att göra en jazzplatta", säger han.

Är det något specifikt Lundin och Marklund hjälp till med?

– Hur kan vi göra showen större och samtidigt behålla en typ av ödmjukhet? Det har de bidragit mycket med, mina förhoppningar infriades, säger Sundström.

I jämförelse med andra krogshower hoppas Bo Sundström att de ska kunna bjuda på en annan typ av kväll.

– Jag menar, jag har spelat på slagsmålspubar och den erfarenheten tar jag med mig nu. Mats har spelat på klubbar i Svartöstan och bluesgig på Stadspuben, han hade ju för fan en egen ölmugg där (skratt).

Artikelbild

| Ljust. Allt ljus på Bo Kaspers Orkester – men någon pensionsförsäkring ger inte showen bandet.

Säkrar ni pensionen nu?

– Oh no (skratt), det gör vi verkligen inte. Vi är ett "Konsum-band" och delar på allt, vi är inga rikingar. Vid varje årsredovisning kollar man om det finns några pengar kvar, om jag bara hade kört mitt eget race hade jag säkert varit jätterik, säger Bo Sundström.

Artikelbild

– Jag hade definitivt kunnat vara mycket rikare, men jag hade aldrig haft lika roligt.

Trots att sångaren poängterar spelglädjen med Bo Kaspers Orkester har han passat på att förverkliga en dröm på sidan av bandet. Resultatet levereras i albumform denna vecka.

Artikelbild

– Jag har länge drömt om att göra en jazzplatta och varför inte göra den under tiden vi gör showen? Det var en välbehövlig distraktion att spela in jazzplattan, det var så jäkla bra att göra något under hela proceduren, säger han.

På torsdag släpps "Mitt dumma jag”, där han bjuder på egna svenska tolkningar av gamla amerikanska jazzlåtar.

Artikelbild

| Bo Kaspers Orkester

– Jag tycker att jag plockar upp en penna som jag lade ifrån mig när jag började med Bo Kaspers i början av 90-talet, de här coola jazzlåtarna, säger han.

Efter att "Allt ljus på oss" spelats klart på Cirkus väntar en soloturné i april och maj.

Artikelbild

– Det är verkligen skitroligt, jag har det som en älskarinna på sidan om (skratt).