På söndag kommer Carola Häggkvist till Vassholmen i Kalix med sin turné "Naket" och värmer upp med premiär för "Allsång på Skansen".

Artisten kan inte på rak arm komma ihåg hur många gånger hon har uppträtt på Sollidenscenen på Skansen, och listar gemenskapen som en av anledningarna till att hon återvänder.

– Det är nästan lite mini-Eurovision, lite minifestival. Det är gränslöst, ålderslöst och vackert, fyllt med gemenskap, det är det man går i gång på, säger hon.

Artikelbild

| Carola Häggkvist och John Lundvik kommer att uppträda i säsongspremiären av "Allsång på Skansen". Arkivbild.

Under premiären kan publiken vänta sig en Lasse Holm-låt samt någonting från Carolas samarbete med Bee Gees, som resulterade i plattan ”Runaway” 1986. Själv ser hon fram emot att se de unga stjärnskotten ta över Sollidenscenen i sommar, framför allt den äldsta dottern i familjen Parnevik och Benjamin Ingrosso.

– Peg Parnevik vill jag höra, hon är en väldigt kreativ och härlig tjej. Alla de här unga svenska tjejerna, och Benjamin likaså, som har stil och klass och som har vuxit som en raket, säger hon.

Någon konkurrens från de yngre förmågorna känner hon inte.

– Det finns ett ömsesidigt förtroende och en respekt. Jag minns när jag var sexton år, då tittade man upp mot de äldre som hade varit med ett tag, säger Carola Häggkvist.

Under premiären av ”Allsång på Skansen” uppträder även John Lundvik, norska Astrid S och Timbuktu & Damn!. Programmet sänds på tisdag 20:00 i SVT1. (TT)