Initiativtagare är dansbandsentusiasten Thomas Deutgen, som tidigare gjort arrangemang i Norrbotten – men ingenting av samma kaliber.

Den 15 maj tackar han Sporthallen i Malmberget för lång och trogen tjänst genom att ställa Sveriges största dansband på scenen under samma kväll. 

– Det är en otroligt stor och trogen publik. En anledning till att jag har gjort så mycket här uppe är för att det finns ett enormt engagemang – det skulle vara tusen gånger svårare att få lika mycket folk till Luleå, säger han.

Artikelbild

| Olle Jönsson anses vara en gigant inom dansbandsvärlden och återvänder nu till Malmberget.

 

Dagen efter, lördag den 16 maj, har Deutgen bokat in samma uppställning i Rivierahallen på Pite Havsbad. I Malmberget kommer 1 400 biljetter finnas tillgängligt och i Piteå räknar arrangören med att kunna bjuda på Norrlands största dansgala.

– De kan ta 2 000 hotellgäster och skulle de fylla hotellet är jag mer än nöjd, säger Deutgen.

 

Artikelbild

| Vikingarna lockade storpublik till Kalix i somras, då Christer Sjögren var tillbaka bakom mikrofonen.

Thomas Deutgen hade en viktig del i sångaren Christer Sjögrens återförening med Vikingarna i samband med tv-programmet ”Tack för dansen”. Vilket han fick nytta av.

– Jag ringde och frågade Christer (Sjögren) om de kunde tänka sig att göra en kväll i Norrbotten och han bara frågade när jag ville att de skulle komma (skratt). Jag får vara väldigt glad över detta.

Artikelbild

| Thomas Deutgen arrangerar två historiska kvällar i Norrbotten.

Det är två giganter på samma kväll?

– Ja. Från början tänkte jag ta Vikingarna och något mindre band, de är ju väldigt stora och inte de billigaste. Men sedan tänkte jag om, jag tycker att det är roligt att dra på – sedan är det kanske ekonomiskt korkat.