Luleå Hamnfestival fortsätter att satsa på det uppskattade konceptet "Hamnfestivalen live" som erbjuder lokala artister på mindre scener i Luleå. Under tre dagar uppträder 17 olika akter på Bistro Norrland, Hemmagastronomi, Invit, Wayne´s och Mat & prat.

Arrangörerna beskriver konceptet som "den allra finaste lokalproducerade musik som Norrbotten har att erbjuda. Spelningarna äger rum på scener som är lite mindre och erbjuder en närhet och direktkontakt som är svårslagen". Bland namnen känns bland andra Sofia Monroy, Agnes Hustler och Tall Blonde igen.

Samtidigt står det klar att även festivalens stora scen kommer få en lokal prägel, sedan tidigare är bland andra The Magnettes, Raj Raj Band och Machinae supremacy presenterade som artister på Norra hamnscenen. Under torsdagen tillägnas den norrbottningarna Sir Ivy, Jimmy Saint,Offensive ground och Painted sky.

Men inte nog med det. I Stadsparken kommer en scen tillägnad en något punkigare och hårdare att finnas, där bland annat Prematur och Spiritual space uppträder, och Bluestältet serverar hemsnickrad blues av band som Barthelssons psyke.