I en rad artiklar har vi berättat om den ansträngda ekonomin för Kårhusrestaurangen i Luleå AB, som driver Stuk bar & restaurang.

Nu berättar Ola Olsson, som tog över efter nattklubbschefen Johan Carlsson innan årsskiftet, om hur det kommer att påverka utelivet på Stuk under den närmaste tiden.

Efter en höst där stora akter som Svenska björnstammen, Thomas Stenström och Samir och Viktor besökt nattklubben har Stuk gått på ett par nitar och kommer vara betydligt noggrannare med sina bokningar i framtiden. Mycket på grund av en misslyckad start på året, där klubbens två stora bokningar inte alls gav det utslag de hoppats på.

Artikelbild

| Populär. E-Type drar fortfarande stor publik efter alla år, här under hans konsert på Pite Havsbad för två år sedan.

– Ansiktet var lite av en flopp och drog inget alls, Big Air blev inte heller som budgeterat för av olika anledningar. Det har länge varit ansträngt ekonomiskt och då gör det extra ont, vi har så extremt små marginaler, säger Ola Olsson.

LÄS MER: Räddningsplanen för Stuk skrotad

Både Ansiktet och Champion J.R. (som uppträdde under Big Air-kvällen) var påkostade bokningar som snarare genererade minus i kassan än tillskott.

– Jag ska inte säga att Champion J.R. gick dåligt, men det gick inte som vi räknat med kanske. Ansiktet däremot – det gick rent ut sagt dåligt – vi fick till och med flytta in dem från Ljusgården till stora dansgolvet, berättar Olsson.

Med tanke på Stuks ansträngda ekonomi har kvällarna slagit hårt på verksamheten och planen är att satsa på säkra kort i framtiden. Under våren kommer endast två större akter att prioriteras, med E-Type som första dragplåster den 28 april.

– Jag upplever E-Type som ett hyfsat säkert kort. Även om det är en stor och dyr spelning tror jag att det är ganska säkert. Jag hoppas i alla fall det (skratt), annars är jag arbetslös i sommar, säger Ola Olsson.

LÄS MER: Svårt läge för Stuk – ny vd ska rekryteras

Den 2 juni kör Stuk sedan sin avslutande kväll, sommarfesten som förra året genererade årets största ekonomiska tillskott – då med Markoolio som artist.

I övrigt blir det till att hålla i plånkan, det som tidigare "varit nja blir nu ett nej" berättar Ola Olsson.

– När vi inte har så mycket att luta oss tillbaka mot tar det sjukt hårt när det misslyckas, det går direkt åt kassan. Men jag tror inte att det är någon fara för Stuk som sådant, både kårerna och LTU är måna om Stuk. Men jag tycker att det är bra att det uppmärksammas, säger Olsson.