Piteåbandet Loving Embers har hunnit med mycket sedan starten för drygt ett år sedan. Inom ett halvår var de ute på sin första Sverigeturné och har sedan dess fortsatt vara det flitigaste livebandet i länet, 1 juni släpptes debut-EP:n och inför spelningen på fredagens Luleå Pride har kvartetten precis avverkat ytterligare en turné i södra Sverige.

– Det är ju skitkul, superroligt. Väldigt intensivt när man umgås hela tiden och åker mycket bil, men det är jävligt roligt. Det roligaste är ju att spela live, säger Fredrika Johansson.

MER PRIDE: Gabriel Fontana: "Jag slog ut två tänder ur munnen"

Artikelbild

| Elin Tannerdal, Jonas Marklund, Fredrika Johansson och William Nordlund utgör Loving Embers

Deras "indiepop med mycket ambiens och melankoli" har turnerat runt i bland annat Göteborg, Linköping och Jönköping och releasefesten på Södra teatern i Stockholm gav det heta bandet ytterligare tändvätska.

– Det blev en hejdundrandes succé om jag får säga det själv. Det kom jättemycket folk, med bra ljud, på en bra plats och bra stämning. Det var verkligen helt fantastiskt roligt, säger William Nordlund.

Gitarristen konstaterar att bandet lade i en hög växel redan från start och på frågan om hur de är live blir svaret "skitbra". Många spelningar och långa resor har svetsat dem samman.

– Vi har varit ute i typ två veckor men det känns som att den första spelningen var för ett halvår sedan, jag börjar glömma bort vad vi gjort, säger Nordlund.

Artikelbild

Elin Tannerdal och Fredrika Johansson under Loving Embers sommarturné.

RECENSION: "En pil rätt in i kärleken"

Har ni några spännande stories från turnén?

Artikelbild

| Elin Tannerdal, Jonas Marklund, Fredrika Johansson och William Nordlund har spelat mycket live sedan starten för ett år sedan.

– På ett ställe, som vi inte behöver nämna vid namn, var det en ljudtekniker som somnade backstage och försov sig en och en halv timme till giget (skratt). Det var lite spännande. Man träffar mycket roligt folk, säger William Nordlund.

– Vår rodie är väldigt lättskrämd och jag nyser väldigt starkt, en gång när jag nös började han gråta och en annan gång sket han ner sig för att han blev skrämd av trummisen. Vi kan nöja oss med att kalla honom för en anonym rodie (skratt).

LÄS MER: Festivalens satsning: "Så jäkla häftigt"