Gänget kring Måns Zelmerlöw och huvudpersonen själv festade till strax innan åtta på morgonen efter segern i Eurovision song contest. Kring femtiden avbröt Britta Bergström festen och åkte ut till flygplatsen tillsammans med Sanna Nielsen. Några timmar senare var hon på väg mot repetitioner inför TV4-programmet "Så mycket bättre".

– Jag satt för mig själv på flygbussen och ville bara ställa mig upp och skrika "jag vann med Måns – såg ni?", berättar hon.

När Duo Nöje träffar sångerskan är hon hemma på en fyradagars ledighet i Måttsund innan avresa till Gotland för inspelning av programmet. Deltagarna i årets säsong har haft två dagar vardera i replokal tillsammans med Britta Bergström och övriga husbandet. Nu väntar egen instudering innan det är skarpt läge under tio dagar.

Artikelbild

| Britta Bergström har varit med och vunnit Eurovision song contest vid två tillfällen.

– Det är roligt men väldigt jobbigt, vi är som i en centrifug de här dagarna. Det är långa och intensiva dagar, samtidigt som det är mycket väntan. När en lunch drar igång är den i tre och halv timme och vi spelar en låt i timmen, säger hon.

– Första året satt vi kvar i ladan utan utväg, vi fick sitta tyst och stilla i timme efter timme – det höll på att ta kål på oss. Tredje dagen ringde jag till Janne (sambon) och grinade, då ville jag åka hem (skratt). Arbetsläger på Gotland.

Till år två förhandlade bandet till sig en bakdörr och nu är det vanligare att känslosamma Britta Bergström får kämpa mot tårarna i stället för tristessen.

Är det lika magiska stunder som det ser ut att vara på tv?

Artikelbild

– De kommer varandra nära ganska snabbt och jag tror att de tänker bort kamerorna, det känns väldigt öppenhjärtligt och genuint. Sådan är stämningen och de är trötta också. Det är gråtmilt, de blir rörda och de får en tillbakablick på deras karriärer, jag blir själv väldigt berörd, säger Britta.

Tror du att någon får ett extra genombrott efter den här säsongen?

Artikelbild

– Jag tror att Miriam Bryant kommer få ett litet genombrott, både hennes låtar och hon som sångerska – hon är en fantastisk sångerska. Hon blir kanske den okända tjejen som blir känd för den stora publiken.

Själv då. Har du blivit mer igenkänd efter "Så mycket bättre"?

– Ja, det är lite "före och efter Så mycket bättre", tidigare var det mest folk som höll på med musik som kände igen mig. Nu kan folk vid inceckningsdisken på Arlanda säga att de har sett mig på tv, berättar hon.

Och som lärare är det lätt att få intresserade elever runt Luleås Sörbyar.

– Där har de också fått upp ögonen och säger att det kommer en vikarie som ska sjunga med Måns på tv. De brukar inte riktigt få ihop det – "Ska du sjunga med Måns?!?"

WEBB-TV: Sjungande hunden i i Måttsund – se Britta Bergströms Alfons ta ton

LÄS MER: Bildextra från festen: I logen med Måns Zelmerlöw