DANS, DANS DANS

Torsdag 19.00, Ebeneser

Luleå Bugg och Swing Dansklubb bjuder upp till dans och en rejäl uppvärmning inför helgen med livemusik från Bitchboys. Ta med en partner eller kom som du är och skaka loss.

AFTER WORK

Fredag 16.00, Varvet Deli & Dine

Alla som älskar tapas sträcker upp en hand – *sträcker upp en hand* – alla som älskar bubbel sträcker upp en hand – *sträcker upp en hand*. Om ni dessutom gillar afterwork med roliga teman är det här ett hett tips för dig.

BIOMÖRKER

Fredag 18.30, Folkets bio

Det är ljust några timmar per dag, i övrigt är det bäcksvart ute. Därför är det här bästa tiden på året – att krypa in i ett ännu kompaktare mörker. Passande nog premiärvisar Folket bio den bortglömda "The killing of a sacred deer" med Colin Farrell och färska Golden globe-vinnaren Nicole Kidman.

VINTERSÄSONG

Lördag 18.00, Jopikgården

Jopikgården firar att landkrabbor kan ta sig ut till Hindersön för vintersäsongen genom att bjuda på fest. En av skärgårdens mest omtalade pärlor funkar bra även när isen har lagt sig.

RELEASEFEST

Lördag 09.30, Spelkällan

Vet du inte vad "Rivals of Ixalan" är kan detta event skrämma men tanken är att även nybörjare ska ha möjlighet att delta med en prereleasebox av spelet som älskas av många. Tre spel avgörs under helgen, två på lördag och en på söndag.

TENTARÖJ

Lördag 22.00, Stuk

För alla studenter är det årets första återträff där en kan jämföra julklappar och nyårsbravader samtidigt som Peter Siepen snurrar skivor i ljusgården. Alla som inte är studenter får snällt stå utanför och lyssna på dunkadunkat.

SALSARYTMER

Söndag 18.00, Ebeneser

Luleå Salsa Club arrangerar ett Salsacafé och det är nästan som det låter det betyder inte café med ätbar salsa, men däremot ett café där oinvigda och inbitna skakar loss till salsa, bachata och merengue.

Har du tips på vad som händer i Luleå? Skicka ett mejl till noje@norrbottensmedia.se