Systrarna Tiffany och Bianca Kronlöf är ute på en ny sväng tillsammans med Thom Gisslén och den här gången har de tagit till vara på uttrycket de ledsnat på från tidigare shower. Trion har inga problem med att rikta sig till ”De redan frälsta” och gör en poäng av att de har samma rätt att mässa inför sina fans som fotbollsspelare och religiösa ledare har.

Visst är det så och visst gör det föreställningen extra intressant, speciellt när de lovar att vi ska få uppleva världens farligaste firmafest.

Jag är väl en av de som kan kalla sig ”redan frälst” och ser fram emot att bli utmanad från scenen. Jag känner också igen mig i fenomenen att planera veganism i flera år och försöker att vara politiskt korrekt genom att fråga barnlösa om de vill ha barn i stället för att fråga om när. Men särskilt utmanad känner jag mig inte.

Artikelbild

| Kaos. Föreställningen innehåller allt från klädbyten och standup till sång och brevinsamling.

Det bränner till som mest sekunderna efter att publiken, ivrigt påhejade från scenen, viftat med lysande mobiler i luften och sedan får en upplysning om hur mineralen coltan i smartphones dödar miljoner i krig.

I övrigt känns det inte som en särskilt farlig firmafest, däremot gör ”Familjen kaos” skäl för sitt namn på andra sätt.

LÄS MER: Systrarna Kronlöf stärker de redan frälsta

Att sammanfatta vad som händer på scenen kräver en längre text än vad ni orkar konsumera. Vad ni än kan tänkas gissa på är svaret troligtvis rätt. ”De redan frälsta” bjuder på standup, dans, vacker sång, masker, kostymer, videoklipp, en jätteboll, monologer, sketcher, klädbyten … De hinner till och med samla in 110 stycken brev från publiken och springa ut till närmsta brevlåda, med goprokamera, och posta dem på drygt fyra minuter.

Artikelbild

| Publikkontakt. Bianca Kronlöf har publiken i sin hand.

Ska vi nöja oss med att kalla det för kaos?

Det är ingen hemlighet att trion har ett politiskt budskap och hela föreställningen sparkar uppåt med låtar om att jobba sig glad och utläggningar om att ta flyktingpaus ”när alla som haft paus i ett förhållande vet vad det betyder”. För att inte någon ska behöva tvivla på deras syn på demokrati klär de till och med ut sig till både världsledare och partilogotyper.

Artikelbild

| Sång. Bianca Kronlöf, Tiffany Kronlöf och Thom Gisslén är ute på en ny turné tillsammans.

Det finns mängder av poänger i deras manus och ingen lär skaka på huvudet åt något påstående. Men då är vi, som sagt, också frälsta.

Problemet med "De redan frälsta" är i stället att ingenting sticker ut i allt detta kaos. Vi får hänga med på en jämnbra föreställning där jag skrattar för lite, provoceras för sällan och imponeras i för små doser.

Bianca Kronlöfs publikkontakt är beundransvärd, Tiffany Kronlöfs sång är spektakulär och Thom Gissléns musikalitet pricksäker. Men ändå vet jag inte vad jag ska tycka om det här. Jag får ställa mig bland övriga familjemedlemmar, i hjärnan är det kaos.