För sjätte året i rad kommer festivalen Dansklacken på Dosan att hålla hus i Karesuando. Detta år satsar man på större artister. Bland annat blir det musik inom reggaegenren från Kapten Röd och Kalle Baah. Även Sofia Jannok och Raj Raj Band är några av artisterna som är klara för festivalen.

– Vi är definitivt större än någonsin, då startfältet är betydligt starkare, säger Johannes Björkman, en av arrangörerna för Dansklacken.

Arrangörerna, med Patrik Tuoremaa i spetsen, jobbar med Dansklacken nu. Björkman berättar även om utvecklingen som han menar, är imponerande.

Artikelbild

| Även Sofia Jannok är klar för Karesuandofestivalen.

– Vi har gått från att vara en liten pubafton till en festival med en stor budget och stora artister.

Med det starka startfältet festivalen har kommit ut med är målet också att sälja fler biljetter än förra året. Förfrågningarna om boende och campingplatser har redan kommit.

– Förra året kom det ungefär 1 200 besökare. Nu satsar vi på att få hit runt 1 500.

Med tanke på festivalens succé väljer man att lägga lika mycket fokus på de nya besökarna som de lokala byborna.

– Vi tänker på att behålla byborna med de klassiska banden, som Raj Raj Band, samtidigt som vi lägger mycket vikt på de stora namnen som kan attrahera potentiella besökare, säger Björkman.

– Det är coolt att man har blandningen med stora artister och lokala artister, säger Björkman.

Även om de stora artistsläppen är klara, är man också varsam med att festivalen inte blir för stor. Björkman har kommit i kontakt med Kapten Röds road manager och reggaeartistens gäng skickar stor kärlek till den lilla festivalen.

– Han sa att det är tufft och coolt att vara ute och spela mitt ute i ingenstans, berättar han.

Dansklacken på Dosan tar plats i Karesuando den 27-28 juli detta år.