Gör så här:

För att tävla i lag: Spela upp videoklippet och lyssna på ledtrådarna. När något lag vill gissa på resmål pausar ni filmen och laget skriver sitt svar på en lapp eller i en mobilanteckning. Fortsätt sedan resan till att övriga lag också svarat på samma sätt. När filmen är slut redovisas svaren och rätt svar på högst poäng vinner!

Ni kan också välja bort videoklippet och helt enkelt läsa upp frågorna nedan i rätt ordning. När något lag vill gissa på resmål säger de till och skriver sitt svar på en lapp eller i en mobilanteckning. Fortsätt sedan resan till att övriga lag också svarat på samma sätt. När filmen är slut redovisas svaren och rätt svar på högst poäng vinner!

Du kan även testa dig själv och se när du är beredd att dra i handbromsen.

Vars i Norrbotten är vi på väg denna vecka?

 

ALLA RESMÅL:

 

 

Vars är vi på väg? Del 1

Vars är vi på väg? Del 2

Vars är vi på väg? Del 3

Vars är vi på väg? Del 4

Vars är vi på väg? Del 5

Vars är vi på väg? Del 6

Vars är vi på väg? Del 7

Vars är vi på väg? Del 8

 

10 poäng:

Vi åker mot Norrlands hetaste plats i flera bemärkelser. Men under rekordåret fanns annat att tänka på, världskrig till exempel.

 

8 poäng:

Den ledtråden var knappast en baggis, jag drar en lägre nivå – just in case. Något mossig kanske, men so lange kan ni se skog för alla träden.

 

6 poäng:

Treutigers namn slår inte högst här men till stor del har det ändå varit vanligt förekommande. Bygdens lag nådde nästan division 3 men åkte på en kläppsmäll i sista omgången.

 

4 poäng:

Tjeeeenare mannen! Ska det vara en öl? När Britta går i pension skulle Ove kunna ta över ortens sjärntätaste servering.

 

2 poäng:

Närmare stjärnorna än så här kommer du nämligen inte, kanske för att de landat i trädtopparna. På trähotellet i denna by har många krupit till kojs.