LÄS FLER NÖJESNYHETER PÅ DUONOJE.SE

Anledningen till att bandet väljer att slutligen kasta in handduken för gott är att medlemmarna i dag bor i olika städer och länder. Ragges signum har varit en repertoar med mycket material av The Band, och det kommer publiken även att bjudas under avskedskonserten på Ebeneser på lördag.

– Vi har aldrig spelat några svenska låtar som typ dansbanden utan vi har alltid spelat vår pop och rock i alla lägen, berättar Lars Blomqvist i ett pressmeddelande.

Första halvan av avskedskonserten kommer bestå av ett rockigare set, medan andra halvan bjuder på mer dansbetonad musik. Att blanda genrerna är ingenting nytt för Ragges, berättar Lars Blomqvist.

– Under 1980 och 90-talet spelade vi fjällanläggningar där vi körde utpräglad dansmusik men hade med det dansanta materialet som ett komplement.

Avskedskonserten har fått namnet ”Den sista valsen”, en passning till The Bands avskedskonsert 1976, ”The Last Waltz”. Men namnet till trots blir det inte det allra sista Ragges gör tillsammans, det blir ytterligare några spelningar innan instrumenten läggs på hyllan.

– Eftersom Luleå har varit vår hemort och vi har många musikerkompisar och andra vänner där så tycker vi att det är passande att göra avstampet där, säger Lars Blomqvist.