På fredag släpper The Baboon Show albumet ”Radio Rebelde” och bandet, som grundats av Luleåsönerna Håkan Sörle och Niclas Svensson, är väldigt nöjda med resultatet.

– De flesta säger att det är det bästa vi gjort och jag hoppas att de har rätt. Den är lite enklare än tidigare, vi har försökt att inte tänka så mycket. Färre ackord och köra på den första känslan, säger gitarristen Håkan Sörle.

Efter 15 år som band har medlemmarna inte saktat ner, 2017 avslutades med en stor arenaturné tillsammans med populära Die Toten Hosen i Tyskland. I mars och april väntar sedan 24 spelningar i Spanien, Tyskland, Tjeckien, Österrike och Schweiz.

Artikelbild

Front. Så här ser omslaget ut till albumet "Radio Rebelde", som släpps den 16 februari.

Men på kommande album har däremot deras musik dragit ner farten.

– Vi har blivit äldre, vi orkar inte och tycker inte att det är så kul att spela snabba låtar längre. Vi tycker att vi gör oss bäst i rock n´roll, men det är lite poplåtar också. En blandning av pop, fullt ös och rock n´roll, säger Sörle.

Efter skivsläppet kommer The Baboon Show göra en spelning i Stockholm och en i Göteborg. Mer än så blir det inte i hemlandet.

– Vi är inget stort band i Sverige, det är ingen som tycker om att spela oss på radio eller skriva om oss i tidningarna. Vi hamnar inte på innelistor – och det är väl ändå ingen som läser tidningar längre (skratt).

Artikelbild

Saktar ner. The Baboon Show blandar rock och pop kommande albumet.

Hade det inte varit roligt att spela i Luleå?

– Det hade varit jävligt skoj, men det är ingen som är på gång. Vi spelade senast på Punkhuset (Föreningsgatan 7) och det var grymt, men det blir en jävla resa och en hel helg går åt. Jag och Niklas ser ju en glädje i att få komma hem och se en hockeymatch samtidigt, men folk ska ju vilja att vi kommer också, säger Håkan Sörle.

Artikelbild

Niclas Svensson (trummor), Cecilia Boström (sång), Håkan Sörle (gitarr) och Frida Ståhl (bas) i The Baboon Show.

– Det låter bittert kanske, men vi satsar ingenting på Sverige överhuvudtaget. Det är så deppig utveckling i det här landet, allt går bara ut på att sitta med en laptop och bli spelad på P3.

Men karriärmässigt är det dumt att klaga, Europa ligger för The Baboon Shows fötter.

– Och vi får nöja oss med att besöka Luleå och kolla hockey, det är inte fy skam det heller, säger Håkan Sörle.