SE KOMMANDE KONSERTER I DUO NÖJES EVENEMANGSGUIDE

I september frågade Noel Flike om någon var intresserade av att se hans ännu okända grupp uppträda i Luleå – och Twitter sattes i brand. På kort tid hade han fått över hundra favoritmarkeringar och ett 30-tal retweets.

Efter uppmärksamheten över sitt kommande uppträdande släppte gruppen Hov1 sin debutsingel Hur kan du säga saker.

– Vi kände att vi ville ha något släppt innan vi åkte upp till Luleå, det blir ett smakprov på vad som komma skall. Vi har mycket musik men vi kommer släppa nästa år för att det ska bli så bra som möjligt att släppa låtar, säger Flike.

Medlemmarna i Hov1 är populära på sociala medier och Noel Flikes podd, tillsammans med stjärnan Zara Larsson, har över 200 000 lysare per avsnitt. Men när de går upp på scenen i Kulturens hus är det en ny upplevelse. Lördagens spelning blir deras första riktiga fullängdskonsert och då får publiken äntligen chansen att höra hur deras musik låter.

– Det blir väldigt kul och väldigt exklusivt för de som kommer och kollar på oss. Vi kommer spela låtar som vi sedan kommer släppa, att få lyssna på musiken två månader innan alla andra är rätt coolt skulle jag vilja säga.

Släppte ni "Hur kan du säga saker" för att ni blivit bokade i Luleå?

– Vi snackade om att släppa något och när sedan Luleå-giget bokades blev vi ännu mer måna om att göra det. Men vi vill ju dela med oss av vår musik så det är inte bara för giget, även om det är en del i det, säger Noel Flike.

– Det ska bli skitkul att komma upp och göra ett så bra gig som möjligt. Vi vill ge publiken det de förtjänar.

Förutom Noel Flike består Hov1 av Noel Flike, Ludwig Kronstrand, Dante Lindhe och Axel Liljefors Jansson. Men störst fanskara lär Flike ha.

Har podcasten bidragit till uppmärksamheten?

– Jag skulle ljuga om jag sa nej. Men samtidigt tror jag att giget i Luleå kommer göra att myten om att Hov1 är grymma bli sann. Det kommer bli hur fett som helst.

Har ni något samarbete med din poddkollega Zara Larsson?

– Nej, vi är vänner och båda råkar syssla med musik. Jag skulle inte vilja säga att vi är varandras bollplank, men ibland får vi lyssna på varandra grejer och det är kul. Men det är inte mer än så.

Nervöst med gigdebut?

– Nja. Ludde blir alltid sjuk innan gigen, samma dag, och går på Alvedon. Att bli sjuk är hans sätt att tackla nervositeten. Det ska vara lite skräckblandad förtjusning, det viktigaste är att förtjusningen är större än skräcken, säger Noel Flike.

– Vi är inte nervösa över att det ska gå dåligt, men vi är peppnervösa.