Stadspuben var känd för sin kö och många vittnar om långa kvällar utomhus. Frågan är om inte den längsta kön etablerades i slutet av 1980-talet då musiktörstande Luleåbor stod ända bort till Kyrkogatan med förhoppningen om att få en glimt av den amerikanska blueslegendaren Johnny Winter.

– Det sades att Curt (Bergfors) hade träffat honom, sökt upp honom och bokat honom. Men om det är sant eller inte vet jag inte, berättar Christer Medfors som var chef på Stadspuben under den aktuella kvällen.

Läs mer: Bildextra från Stadspubens terass

Artikelbild

Stadspuben har lockat många stora artister till lokalerna genom åren. Bland annat har David Bowies gitarrist Mick Ronson, Springsteen-kompisarna Southside Johnny & The Asbury Jukes och Texas-musikerna Alan Haynes och "Uncle" John Turner spelat där. Därför lät inte ryktet om Johnny Winters närvaro helt osannolikt.

Läs mer: Stadspuben - där alla visste ditt namn

– Det är klart att vi väntade. Det var kö jäklar anåda runt huset nästan, det var många som hade förhoppningar om att han skulle spela, säger Christer Medfors.

Många frågor lär det ha varit?

Artikelbild

| Christer Medfors i dörren till Stadspuben i början av 1999.

– Ja, men jag tror inte att det var någon som visste om det var sant eller inte. Vi hade inte fått någon information om att det verkligen var så, säger Medfors.

Läs mer: Stort vimmelextra från Stadspuben 1992

Artikelbild

| Christer Medfors chef på Stadspuben, visade upp ett fotografi sista öppningsdagen.

Men ju längre kvällen gick desto mer gick det upp för besökarna att det inte skulle bli någon gitarrvirtuos på scenen. Johnny Winter dök aldrig upp.

En påhittad konsert är ingen konsert, men kön var på riktigt och kvällen har gått till historien, även utan amerikansk stjärnglans.

Var det en stor besvikelse när han inte dök upp?

– Ja, det var det förmodligen (skratt). Jag minns faktiskt inte hur den där kvällen var, bara att det var jäkligt mycket folk, konstaterar Christer Medfors

Läs mer: Stjärnmuseikernas hyllning till Stadspuben