Under helgen spelade Junior Brielle på Musikens makt och recensenten skrev "det är precis vad jag vill ha på pophimlen 2019". Junior Brielle består av bröderna Gabriel Röhdin och David Röhdin som slog igenom ordentligt med singeln "Säg Aldrig Ditt Namn" som följdes upp av ep:n "Blod" som kom under våren 2018. För att ep:n skulle plockas upp av musikkritikerna valde de att skicka ut ep:n tillsammans med en droppe av deras eget blod.

– Eftersom jag tror att musikjournalister får typ 4000 mejl per dag så måste man hitta på något som får dem att ens öppna mejlet eller brevet. Då tänkte vi att vi skulle skicka något som fick dem att haja till, säger Gabriel Röhdin.

Bröderna Röhdin växte upp i Brunflo utanför Östersund men bor sedan 2016 i Stockholm. De har ingått i många olika konstellationer genom åren och gjort musik både separat och tillsammans. Att de till slut landade i att göra musik på svenska tillsammans gjorde att de fick lägga ned mer tid på själva textförfattandet.

Artikelbild

| Junior Brielle består av bröderna Gabriel Röhdin och David Röhdin.

– Vi skrev mycket på engelska förut, då kände vi inte att vi behövde ha en historia. Vi lyssnade mycket på band som The Strokes och de körde mycket på coola textrader. När vi sedan började skriva på svenska så kändes det som att det krävde mer, säger David Röhdin.

Ni plockades upp tidigt och hyllades för era texter, vad tror ni har gjort att folk har knutit an till era texter?

– Jag tror att vi skriver låtar på ett sätt som är lättillgängliga redan vid första lyssning och jag tror att om man tycker om vår musik så gör man det nog på en gång. Sedan skriver vi kanske lite tokiga texter, säger Gabriel Röhdin.

När de släppte debutalbumet "Tampa" i år så skrevs det att Junior Brielle sitter stadigt på tronen som Sveriges bästa popband. Men att Junior Brielle ska vara ett popband med ett klyschigt budskap har aldrig funnits på kartan, snarare tvärtom.

Artikelbild

| Under helgen spelade de på Musikens makt.

– Jag tror inte att det behövs en till svensk artist som drar plattityder. Du vet ju om att du ska vara snäll mot andra, du behöver liksom inte en Stockholmkändis som ska berätta det för dig, säger Gabriel Röhdin.

I Norrbottens medias podcast "Norrpodden" berättar Junior Brielle även om hur det att bli hypade efter att släppt en låt, varför Arvika var en besvikelse och varför de hatar festivalen "Lollapalooza". Det sextonde avsnittet av "Norrpodden" finns inbäddat i artikeln och går att hitta på podcastplattformar som Acast, Spotify, Itunes och Soundcloud.