Lotta Öström blev "katten med nio liv" i "Sveriges mästerkock" och har fått beundrare över hela landet tack vare sin glädjespridande personlighet. Men i kvartsfinalen tog hennes resa stopp och Öström tvingades lämna programmet.

– Jag tycker att det känns bra ändå, jag tycker inte att jag hade något mer där att göra (skratt). Jag var ganska slut på energi, berättar hon.

Tyckte du att det var dags att åka ut?

Artikelbild

| Lotta Öström från Kalix åkte ut i kvartsfinalen

– Ja, Erik, Adam och Emma är så grymt duktiga. De kan så himla mycket mer än vad jag kan, de är värdiga topp tre och jag önskar dem all lycka.

LÄS MER: Dramatik för Lotta Öström i tv-programmet

Vad har tv-programmet betytt för dig?

– Det har gett mig så otroligt mycket, jag har fått möjlighet att göra så otroligt många saker och kommer få göra mycket framöver. Jag har blivit kontaktat för många nya uppdrag, jag kunde aldrig drömma att det skulle bli så här, säger hon.

Artikelbild

| Lotta Öström från Kalix åkte ut i kvartsfinalen

Lotta Öström berättar att hon redan tackat ja till att samarbeta med en viltleverantör och har fått förfrågningar på event både i och utanför hemstaden Kalix.

Väntar du på något drömerbjudande?

Artikelbild

| Lotta Öström från Kalix åkte ut i kvartsfinalen

– Jag tycker att uppdragen jag har fått är väldigt roliga och utmanande. Jag fick ett jobberbjudande som kock men tackade nej, jag är för gammal för att jobba kvällar och helger på restaurang. Men gästspel och event tycker jag är roliga.

LÄS MER: Mästerkocken Lottas dubbla kvalsuccé

Lotta Öströms medverkan i programmet inleddes med att kocken Leif Mannerström knackade på hemma i Kalix och Öström utbrast i ett "Men va fan!". Där lades grunden till hennes supporterskara.

– Det är ju bara jag, det är inget märkvärdigt. Men det är roligt att jag kan göra folk glada och uppskattar en, det får jag ta till mig. Det är som en vinst i sig, kanske den bästa, säger amatörkocken.

Hur har bemötandet varit?

– Folk från hela Sverige har hört av sig, skickat meddelanden och ringt. Det är så att man får nypa sig i armen – är det sant att jag får vara med om det här? Jag blir så varm i hjärtat och skulle vilja ge hela svenska folket en stor kram som tack för allt stöd (skratt).

LÄS MER: Per Mobergs hyllning: "Underbara Lotta"