Showcasekvällen på Ebenser börjar med Boden-tjejerna i The Glorias. De ställer de sig med ryggen mot publiken, och när de vänder sig om visar sig tre stycken visuella glädjespridare. Färgglatt hår, side cuts, svarta kläder och platåskor blir i alla fall jag glad av. ''Rymdpopen'' som The Glorias själva definierar sin musik som, är pepp och smittsam.

Kanske var det The Glorias som lade upp serven. För när den nästkommande akten Pophjärtat tar fart, smashar de poplåt efter poplåt raka vägen in i mitt pophjärta. I skrivande stund är det ända jag känner till om Piteå-duon att de har studerat vid musiklinjen i Framnäs och att de är bosatta i Piteå. Jag har ingen aning om de roteras flitigt på P3 just i detta nu, och gör de inte det har någon begått tjänstefel och någon måste bestraffas.

På deras Facebooksida beskriver de sin musik som ''drömsk elektronisk pop från norra Sverige'', men jag tycker att det är förminskande. Essensen i musiken lyser av ett självförtroende och en direkthet som gör att ''drömskt'' låter missvisande. Jag kan bara konstatera att jag inte blivit så upprymd av svensk popmusik sedan de första bekantskaperna med Little Jinders "Allting Suger". Prova lyssna på "Glas" 19 gånger i sträck, eller vänta tills de släpper nästa singeln "Dum", så förstår ni kanske vad jag menar.

Artikelbild

| The Glorias på Ebeneser

Intrycket av Haartland, som är akt nummer tre ikväll, ter sig en smula stukat, eftersom Pophjärtat en kvart innan har blåst mig av banan. För vanligtvis, vid mer traditionella konserter, brukar ett ganska bra förband värma upp för en huvudakt som snabbt röjer undan tankarna från det ganska bra förbandet.

Det vore synd att säga att det förhåller sig tvärt om ikväll, för jag njuter ju av Haartland. Gabriel Lidman i spetsen sitter på rå talang och han bär upp både sitt skägg och sitt svårmod. Den frikostiga mängden slagverk tar möjligtvis lite för stor plats, och Lidmans starkaste kort – falsetten, tar möjligen lite för lite plats. Men varför klaga? Jag vill se mer av Haartland, och det vill ni med. Ni hittar dem på Kulturens hus nästa vecka när de öppnar för Movits! Vi ses där! Utropstecken! Hej!