KOLLA IN DUONOJE.SE FÖR DE SENASTE NÖJESNYHETERNA FRÅN LÄNET

Efter nio års vila öppnade kulturhuset Ebenser upp portarna i Luleå igen i slutet av förra veckan och schemat är fullspäckat under den närmaste tiden.

Bland alla evenemang, konserter och uppträdanden är det kanske ändå lördagen, den 12 september, som sticker ut mest. För första gången ska lokalen användas som nattklubb – och förhoppningen är att det ska öppna ögonen för nya klubbar i framtiden.

– Den här klubben är främst som en inspiration för att väcka idéer och tankar på vad som kan ske i Ebeneser och redan nu har några andra visat intresse för att arrangera klubbar där, så förhoppningsvis blir det klubb där regelbundet, säger arrangören Sofia Larsson.

Studieförbundet Bilda och Kulturförvaltningen ligger bakom helgens nattklubbspremiär, som avslutar både Kulturnatten och invigningsveckan. Rapparen Sucre (Stefanie Urbano) inleder kvällen på scenen och följs av DJ Urskogen (Ludvig Svartholm) och DJ Katt (Katarina Skarin) från Luleå, innan Göteborgsduon Livsfarligt (Nathalie Bödtker-Lund och Maria Jansson Gunnman) avslutar med visuals av Studiokalejdo.

– Det känns helt fantastiskt, jag har drömt om att arrangera klubb på Ebeneser i flera år och nu är det snart verklighet, konstaterar Sofia Larsson i ett pressutskick.

Inträdet är gratis och åldersgränsen är satt till 20 år. Klockan 22 öppnar portarna och Klubb Ebeneser tillhandahåller även bar till de törstiga besökarna.

– Vi vill bjuda in till en klubb där vi alla är medskapare av att skapa en härlig, trygg och öppen stämning. Vi vill också visa att drömmar kan bli verklighet, och inspirera andra till att våga följa sina samt inspirera till vad som kan ske i Ebenesers lokaler, säger Sofia Larsson.