Minns ni colareklamen där rödvita lastbilar slingrar sig fram längst snöklädda vägar med julen i bagaget? Liknande scener utspelade sig under onsdagen då den stora julproduktionen kom till stan. I lastutrymmet fanns snödrivor, julgranar, musikalartister, bjällror ... Christmas night är cateringfirman som "för endast 660 kronor" erbjuder dig en koncentrerad julupplevelse på två och en halv timme.

Ibland funderar jag på om det bara är ett svepskäl för att Magnus Carlsson ska få fira jul ordentligt med sina vänner varje år. Likt en gammal släkting som stått i köket i veckor för att skapa ett ordentligt firade frossar han och kollegorna i allt de kommit på under deras brainstorming i Italien.

Änglasång, varsågod. Tindrande ögon, ta för er bara. Snö från taket, men så mysigt. Bjällerklang, röda paket, ljuskandelabrar, jättekulor – bravo, excelente, magnífico, espléndido!

Artikelbild

| Tommy Nilsson, Sofia Källgren, Elisa Lindström och Magnus Carlsson var i Luleå med Christmas night under onsdagen. Det blev massor av jul – men inte så kul.

Jag blir nästan förvånad över att ingen kommer och brer en varm filt över mig – och hos vem har godisskålen fastnat?

Tidigt deklareras att det är ”fyra julälskande personer på scenen” och inte för en sekund finns det anledning att tvivla. "Älskar mitt jobb" står skrivet i tomteluvan på samtliga.

Tommy Nilsson utses till kvällens tomte när han genomgående får vara den lite tokiga och spexiga snubben och lättsamheten går som en julröd tråd där mer eller mindre lyckade "sketcher" får ta plats. Trots att Sofia Källgren sjunger överlägset bäst och Elisa Lindström har den där goa dansbandskontakten med publiken är det Magnus Carlsson som är Christmas nights ledstjärna.

LÄS MER: "Dråpligt minne – vi kunde bara skratta åt det"

Artikelbild

| Sofia Källgren var kvällens starkaste kort enligt recensenten.

Det är fyra tveklöst starka sångare på scenen men att de sjunger svinbra betyder inte att det är särskilt spännande (Sofia ”Ståpäls” Källgren undantaget) och min stolsgranne somnar redan i första akten.

Deras chokladask hade mått bra av att inte proppas full av körsbärslikör och personliga favoriter som många i publiken aldrig hört förr. När vi matas av dem i två timmar blir jag mer än mätt – jag är "tomtedräkten-spricker-mätt".

Artikelbild

| Tommy Nilsson uppträder i Luleå domkyrka den 20 mars nästa år.

Lite bättre blir det när vi får smaka av det undre lagret i akt två, framförallt på slutet under "rockmedleyt" med låtar som "Rockin´ around the christmas tree" och "Santa claus is coming to town" och avslutande "O helga natt" där artisterna turas om att glänsa.

Men med tanke på kapaciteten hos artisterna borde kvällen ha varit bättre. De här mjuka klapparna var inte speciellt spännande.

Artikelbild

| Magnus Carlsson, Elisa Lindström, Tommy Nilsson och Sofia Källgren i Christmas night.

För mycket jul är inte så kul.