Att just Grant skulle vara förband till Tove Styrke under höstens turné i Sverige, Danmark, Norge och Finland blev klart redan i somras efter att Grant öppnat för henne i London och fått publiken att jubla.

– Det var den bästa spelningen på hela turnén och vi hade väldigt kul efteråt. Ditt gäng och mitt hamnade på en ful kinakrog där alla blev fulla och blödiga och skulle hålla tal. Förutom att vi har roligt ihop så diggar jag Carro och hennes musik och jag vill verkligen lyfta henne som artist. Jag vill ta med mig Carro överallt, säger Tove Styrke.

Bakom artistnamnet Grant finns Caroline Cederlöf från Nynäshamn som förra hösten golvade de flesta med sin singel ”Waterline” och som i somras släppte sitt hyllade debutalbum ”In bloom”.

Artikelbild

– Jag gjorde min första riktiga turné i år och är fortfarande ganska ovan vid att gå upp på scen och prestera lika bra dag efter dag, men jag har börjat vänja mig och jag älskar verkligen att vara på turné, säger hon.

Tove Styrke däremot är sedan länge van vid turnélivet och har varit ute på vägarna större delen av året, dels på egen hand men också som förband åt giganter som Lorde och Katy Perry.

– Jag var ganska nervös innan, men Ella (Lorde) var jättegullig och Katy visade sig vara väldigt rolig och jordnära, det var en välkomnande och nästan familjär stämning, säger hon.

När Tove Styrke gjorde sin sista spelning med Lorde överraskade de publiken med att sittande på scenkanten göra en avskalad tolkning av Robyns dunderhit ”Hang with me”.

Artikelbild

– Det var fantastiskt att sitta där med Ella som är så smart och rolig och sjunga världen kanske bästa låt med henne. Jag har sett klipp på oss när vi sitter där och jag ser ut att vara helt förälskad.

Om Tove Styrke och Grant kommer att göra något liknande under sin turné återstår att se, de är väldigt hemlighetsfulla men medgör att en duett inte är helt uteslutet.

– Jag blir så nojig inför sådana här saker, men något kanske händer. Jag vågar inte säga mer nu, vi får se hur det blir, säger Tove Styrke.

Turnén startar i Karlstad den 23 november och avslutas i Stockholm den 15 december. (TT)