LÄS FLER NÖJESNYHETER PÅ DUONOJE.SE

När den rutinerade trion ger sig ut på turné tillsammans är det under parollen ”Tillsammans – 183 år på scen”. En hisnande men helt korrekt siffra, bekräftar Ann-Louise Hansson.

– Jag är inne på mitt 57:e år som artist, och de andra har ju hållit på ännu längre. Vi började alla väldigt unga, jag var bara 15 när jag kom till Stockholm från Kristianstad. Men ja, det låter mycket (skratt).

Sedan genombrottet med ”Är du ensam i kväll” 1961 har Ann-Louise Hansson haft inte mindre än 50 låtar på svensktoppen, fler än någon annan kvinna. Dessutom har hon deltagit 13 gånger i Melodifestivalen, även det ett svenskt rekord. Men att det skulle bli ett liv i underhållningens tecken var långt ifrån självklart.

– I mitten av 60-talet hade jag bestämt mig för att sluta sjunga, men då gjorde mitt grammofonbolag en visturné med Fred Åkerström och Cornelis Vreeswijk som de ville ha med mig på. Jag tänkte att "ja, det kan jag väl prova på". Och på den vägen är det, men jag trodde inte i min vildaste fantasi att jag skulle hålla på såhär länge.

Att jobba tillsammans med Siw Malmqvist och Lill-Babs är heller ingenting nytt för Ann-Louise Hansson. Trion stod på scen tillsammans första gången redan 1995, och än har de inte ledsnat på varandra.

– Vi är samma skrot och korn och vi trivs väldigt bra tillsammans och har roligt på scenen, det är det man ska ha. Vi är inga stöddiga typer eller divor, vi står med båda fötterna i myllan.

2013 fick trion en oväntad YouTube-hit med ”Pensionär”, en omskrivning av Eric Saades ”Popular”, som framfördes som pausunderhållning i Melodifestivalen. Men att faktisk bli pensionär är ingenting någon av dem planerat för.

– I grund och botten är vi ju pensionärer, men vi vet liksom inte riktigt hur vi ska ställa oss till det hela för vi fortsätter ju jobba. ”Ett tag till” har jag sagt att jag ska fortsätta, den dagen rösten inte håller längre är det dags att lägga av, men jag har ju inte kommit dit än. Jag kanske dör på scenen istället, det vore väl det ultimata (skratt).

När trion kommer till Kulturens Hus på onsdagkvällen utlovar Ann-Louise Hansson både hits, nostalgi och humor. Och en hyllning till en viss poplegendar.

– Ted Gärdestad skulle ha fyllt 60 år den 18 februari, så jag kommer göra en hyllning till honom. Många vill ju höra de låtarna vi är mest kända för så det blir mycket nostalgi, och humor.

MISSA INGET, GILLA DUO NÖJE PÅ FACEBOOK!