2,6 miljoner i underskott för kfu-nämnden

Kfu-nämnden går enligt prognosen i augusti månad 2,6 miljoner i underskott. "En del av underskottet beror på att renoveringen av Nordpoolen har fördröjts", säger Catarina Ask (MP), ordförande.

Byggnationerna på Nordpoolen har enligt kfu-ordförande dragit ut på tiden.

Byggnationerna på Nordpoolen har enligt kfu-ordförande dragit ut på tiden.

Foto: Lena Leffler

Bodens kommun2019-09-19 18:33

Mest tid tog verksamhetsberättelsen som fanns med i delårsrapporten.

– Vi höll på nästan 1,5 timme med berättelsen. Jag tycker det är viktigt att en nämnd känner sig väl insatt i verksamheten, säger Ask.

Det som inte var så positivt var dock prognosen till augusti som visade på ett kraftigt underskott, trots att kommunstyrelsen manat nämnderna till återhållsamhet och tidigare lagt ett sparkrav. Ask sitter själv med i kommunstyrelsen.

– Ja, det stämmer men det här är inget som vi kunnat påverka.  Till augusti ligger vi back 2,6 miljoner enligt prognosticerad budget och fram till årets slut är siffran 2,5 miljoner. 

– Underskottet är väl något som vi ska sätta igång och jobba med fram till nästa nämnd, säger Catarina Ask.

Minuset har uppstått efter man fått rusta idrotts- och fritidsanläggningar. Även renoveringen av Nordpoolen har fördröjts.

– Vi har även öppnat ett eget fik i egen regi på relaxavdelningen, men då inte kunna ta intäkter för relaxen när vi öppnat upp det.  Det har också kanske inte varit så inbjudande och även svårt att ta sig dit. Däremot är det positivt att vi haft fler badande, men de fikar inte, säger Ask.

Hur länge ska man acceptera den tillfälliga lösningen?

– Vi söker entreprenörer så det arbetet pågår hela tiden. Efter årsskiftet ska vi göra Nordpoolen till en egen över- och underskottsfond. Då kan man få jobba i lugn och ro med verksamheten. Jag tycker vi är på rätt väg, säger Ask.

Catarina Ask (MP) ordförande i kfu-nämnden.
Catarina Ask (MP) ordförande i kfu-nämnden.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!