Det var med knapp marginal som lämna-sidan vann folkomröstningen om ett fortsatt brittiskt EU-medlemskap. 48,1 procent av de röstande ville stanna kvar i unionen, och vissa av dem gör nu allt för att förhindra sakernas tillstånd.

Vill ha andra omröstning

Vid halv åtta på lördagsmorgonen hade fler än en halv miljon britter skrivit på ett krav om en andra folkomröstning om EU-medlemskapet. Det stora antalet undertecknare fick underhusets webbplats att krascha under kvällen, skriver The Independent. Det officiella valdeltagandet var 72,2 procent - för lågt, tycker de som skrivit på kravet för en andra folkomröstning.

Det är brukligt att upprop med över 100 000 namnunderskrifter som lämnas in till regeringen debatteras i det brittiska parlamentet. Exempelvis fick ett upprop om inreseförbud för den republikanske presidentaspiranten Donald Trump stor uppmärksamhet i början av året.

Krismöte i Berlin

Resultatet i den brittiska folkomröstningen har utlöst chockvågor i Europa. Under lördagen flyger utrikesministrarna för EU:s sex första medlemsländer till Berlin för det första i en rad krismöten som kommer att hållas under veckan. Tysklands, Frankrikes, Nederländernas, Italiens, Belgiens och Luxemburgs ministrar ska diskutera "aktuella europeiska politiska frågor", enligt ett uttalande från det tyska utrikesdepartementet. Bland annat ska regeringarna i Berlin och Paris presentera "konkreta lösningar" för att göra EU mer effektivt, sade den franske utrikesministern Jean-Marc Ayrault till nyhetsbyrån AFP.