Nu var det inte enbart för bucklans skull som bodensarna hade sökt sig till Brännastrand.
Möjligheten att få gratulera stadens hockeystolthet Niclas Wallin var för många minst lika viktigt. Wallin blev i mitten av juni den 21:a svensken genom tiderna att vinna Stanley Cup - en bedrift som givetvis förtjänar all uppmärksamhet.
Den halvtimmeslånga ceremoni som i lördags arrangerades i Carolinabackens ära inleddes med tal av kommunalrådet Olle Lindström.
Av honom titulerades Niclas Wallin till Bodenambassadör och fick ta emot såväl diplom som presenter.

<span class="mr">Hedersmedlem i BHF
</span>Efter tio minuter tog Lennart Klockare, ordförande i nybildade Bodens Hockeyförening, över mikrofonen. Klockare förklarade för publiken att Wallins framgångar skänker framtidstro åt stadens hockeyungdomar.
- Niclas har visat att det går att lyckas trots att man kommer från lilla Boden, sa han.
Två av klubbens talanger, Daniel Gustafsson och Mattias Lindström, fick sedan komma upp på scenen och ställa ett par frågor till huvudpersonen. En löd: "hur är känslan att ha bucklan i lilla Boden?".
- Nervöst, svarade Wallin och lockade fram skratt från åhörarna.
Från Bodens Hockeyförenings sida avslutade man med att utse Niclas Wallin till hedersmedlem i klubben och ge honom samt resten av familjen medlemskort i BHF. Konferencieren Thomas Mariedahl undrade sedan hur han upplevt senaste tiden.
- Det har varit hektiskt med en massa presenter och gratulationer. Det är nästan så att man glömt vem som kommit med vad, sa Wallin.
Mariedahl var också nyfiken på hur nära det var att han övergav NHL. Första beskedet efter säsongen var att Niclas Wallin skulle flytta hem till Norrbotten och fortsätta karriären i Luleå Hockey. Men i stället blev det fyra nya år i Carolina.
- Det var ett svårt beslut att fatta. Flyttlasset är fortfarande på väg hit med en båt. Så nära var det att jag flyttade hem.

<span class="mr">Massor av autografer
</span>Sista tio minuterna på Brännastrand ägnades åt autografskrivning. Under tiden som ivriga autografjägarna med penna och block i högsta hugg flockades kring Wallin blev Mike Bolt uppkallad på scenen.
Bolt arbetar för NHL och är en av två vakter som följer med på bucklans äventyr runt om i världen. Lördagens stopp i Sverige var det sista i Europa innan trofén återvänder till Nord Amerika. Han och kollegan Bill Wellman fick varsitt paket med sig hem som minne av Boden.
- Ni har det fint här. Det påminner mycket om Kanada där jag kommer ifrån, sa Mike Bolt.
Efteråt passade många på att kika lite närmare på Stanley Cup-bucklan och föreviga sig på bild tillsammans med Niclas Wallin. Termometern visade 20 sommarsköna grader och frågan är vem som strålade mest i solskenet på Brännastrand - Wallin eller bucklan?